Generatorsets in de beveiliging

Drachten
19 oktober 2018

Kooi Security uit Drachten is marktleider in bouwplaatsbeveiliging door middel van camerabewaking. Speciaal voor tijdelijke beveiliging op afgelegen locaties, waar elke vorm van energie ontbreekt, gebruikt men een Unit For Observation (UFO).

Vanuit een centrale meldkamer houdt Kooi Security 24/7 toezicht op alle installaties. Naast een zonnepaneel en een windturbine kan ook een generatorset als energiebron fungeren voor deze UFO's.

De wensen van Kooi Security, mede op het gebied van kwaliteit en behuizing, hebben geresulteerd in een prototype waarmee uitvoerig is getest.

Recent werden de eerste 25 generatorsets door Prins Maasdijk geleverd. De generatorset is een model AC3030QS. Dit is de kleinst leverbare set met een motor draaiend op een toerental van 1500 rpm en resulterend in een elektrisch vermogen van 2,5 kVA. De AC3030QS generatorset is hierdoor vrij stil en heeft lange service intervallen. De generatoren hebben een extra grote tank waarmee men een volle week continue kan draaien op één tank vulling.