Nieuwste Cesab uit B600 serie

Maasdijk
25 november 2013

Afgelopen voorjaar was Prins Maasdijk al uitgenodigd voor de preview van de nieuwste heftruck van Cesab. Het betrof de nieuwe B600 serie met een hefcapaciteit van 2 tot 3.5 ton die de voorgaande Blitz modellen zal gaan vervangen. Eindelijk is de productie gestart, kunnen de eerste demonstraties gedaan worden en krijgen de klanten van het eerste uur de machines binnenkort uitgeleverd.

De compleet nieuwe machine is samen met haar zustermodel, de nieuwe Toyota Traigo80, ontwikkeld en gaat ook in dezelfde fabriek in Bologna geproduceerd worden. De kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid is hiermee haast als vanzelfsprekend gegarandeerd.

De range beslaat diverse modellen met een hefcapaciteit van 2000 tot 3500 kg.

Versies met een extra grote batterij (tot 740Ah op 80Volt) zijn leverbaar evenals een zijdelings wisselsysteem. Hiermee is een lange inzetduur gegarandeerd.

Ergonomie, energieverbruik en veiligheid waren speerpunten bij de ontwikkeling van de machine. Zo is er een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat bij geheven vorken de snelheid automatisch wordt teruggebracht op het moment er een bocht ingestuurd wordt. De nieuwste AC techniek zorgt voor de aandrijving waarbij onder andere de remenergie wordt terug gewonnen. De speciale IMD mast garandeert een goed zicht voor de bestuurder.

 
VORIGE
Nieuwbouw bij Prins Maasdijk voltooid
25 november 2013 - 3 februari 2014