Nieuws van onze Engelse collega's

Lympne, Kent
5 september 2017

Folkestone Fixings Warehouse (FFX), een belangrijke online leverancier voor de bouwhandel heeft een overeenkomst met Prins Forklifts UK gesloten voor het leveren van twee nieuwe 7650mm Aisle-Master 15SHE heftrucks, die in het distributiemagazijn in Lympne Kent gebruikt gaan worden. Het magazijn herbergt alle productlijnen van de onderneming, van boren tot werkbanken, van schroeven tot werkkleding en dat alles in een zeer beperkte ruimte.

Na een afgerond onderzoek begin 2017, stelde het verkoopteam van Prins Forklifts UK als oplossing van het opslagprobleem voor de in Ierland gebouwde Combilift AM15SHE, die in paden van 1800 mm breed kan werken.

Belangrijkste kenmerk van de Aisle-Master is de grote wendbaarheid en multifunctionaliteit van de truck. Binnen is het een zeer speciale magazijntruck en buiten is het een conventionele heftruck. Door deze unieke combinatie kunnen producten rechtstreeks vanuit een vrachtwagen in de stellingen worden geplaatst waar de paden slechts 180 cm breed zijn.

Na een demonstratie en korte proefperiode heeft FFX de markt verder verkend en besloot om Prins Forklifts UK opdracht te geven tot het leveren van twee op maat aangepaste machines inclusief een overeenkomst voor volledig onderhoud voor de duur van 5 jaar.

De twee AM15SHE machines zijn voorzien van een weegsysteem. Dit helpt FFX om de kosten van het verzenden van pallets beter te beheersen, tot op heden had men hier voor enkel de beschikking over handpalletwagens, wat extra en nu onnodige handelingen met zich meebracht. Met het weegsysteem aan boord van de Combilift is direct het gewicht van een pallet bekent zodra het uit een stelling of voertuig wordt getild.

De hefcapaciteit op de lagere niveaus is 1500 kg en de machine reikt tot 800 kg op een hoogte van 7650mm. De twee vorkheftrucks zijn onlangs geleverd, Prins Forklifts UK had gedurende de productietijd van 4 maanden twee huurmachines ingezet bij FFX.