Prins Maasdijk veegt Tourmalet schoon voor Westlandse renners

Col du Tourmalet
21 juni 2017

Team Westland heeft zich ten doel gesteld om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker. Na wederom een jaar van voorbereiding is vandaag, 21 juni 2017, het doel van de deelnemers om lopend of per racefiets de top van de Tourmalet te bereiken.

Meer dan 60 toppers gaan vandaag deze uitdaging aan. In vorige jaren stond de Alpe d'HuZes op het programma, dit jaar koos men voor een berg met nog meer hoogtemeters en een nog rijkere historie.

Vader en zoon, Dik en Jon Lievaart, bekend van de Lievaart en Slaghuis Palletgroep doen eveneens mee. Dik beschouwt het als een sportieve uitdaging en zet zit graag in voor diegene die het niet meer kunnen.

De Col du Tourmalet is een bergpas in het Franse deel van de Pyreneeën en is een bijna vast onderdeel in de Tour de France. Om er zeker van te zijn dat het parcours er netjes bij ligt voor deze Westlandse kanjers heeft Prins Maasdijk een vorkheftruck met veegborstel ter beschikking gesteld.

Prins Maasdijk wenst de organisatie, de deelnemers en Dik en Jon in het bijzonder alle succes met deze sportieve prestatie.