Mobiele torenkraan met generatorset van Prins Maasdijk

Beverwijk
4 april 2017

Montarent uit Beverwijk is marktleider binnen Nederland met meer dan 100 Montalift snelmontage torenkranen in de verhuur. Op 30 maart 2017 organiseerde Montarent een open dag, die in het teken stond van de introductie van de nieuwste mobiele torenkraan, de M-21-4WDS.

De nieuwe torenkraan is voorzien van een door Prins Maasdijk geleverde generatorset en kwam tot stand na een lange periode van engineering en werd afgelopen donderdag gepresenteerd.

De torenkraan is binnen enkele minuten bedrijfsklaar. Het kan niet eenvoudiger. In slechts enkele stappen is de kraan gepositioneerd, gestabiliseerd en uitgevouwen. Doordat de kraan is voorzien van een instelbare 4 wiel aandrijving, 2 rijsnelheden en geschikt is voor iedere ondergrond is de kraan eenvoudig te manoeuvreren tot aan de gewenste positie. De bediening van de kraan geschiedt door een radiografisch gestuurde joystick.

De kraan is een kwalitatief doordacht stuk techniek en met uiterst hoge zorg samengesteld en tevens uitgevoerd met een generatorset, die speciaal ontwikkeld is voor Montarent. De generatorset heeft een Kubota V2403M-BG generatormotor onder de geluiddempende motorkap en een Leroy Somer generator voorzien van AREP regeling. Deze AREP regeling zorgt ervoor dat er probleemloos gewerkt kan worden met diverse frequentieregelaars. De combinatie levert samen een vermogen van 23/25 kVA. De omkasting is aangepast, zodat de aansluiting op de kraan eenvoudig gerealiseerd kan worden. Tevens is de geluiddempende kast aan de bovenzijde voorzien van een uitlaat, alsmede een afsluitbaar bedieningspaneel. Het geheel produceert slechts een geluidsniveau van 62dB @ 7m.

Prins Maasdijk dankt Montarent voor de samenwerking, de goed georganiseerde open dag en de presentatie van de torenkraan.