Jubilarissen bij Prins Maasdijk

Maasdijk
1 december 2016

Op 1 december 1976 trad Nico Endhoven in dienst bij Prins Maasdijk, reden om Nico te feliciteren en in het zonnetje te zetten. Een verslaggever van lokale krant Het Hele Westland was er getuige van en publiceerde een artikel. Ook voor Tim Rodenburg was er taart en felicitaties, hij vierde zijn 12,5 jarig jubileum bij Prins Maasdijk.

Het Hele Westland berichtte op 7 december 2016:

Voor Nico (64) begon de dag anders dan anders. "Ik had nog niets in de gaten, maar toen zeiden ze opeens dat ik die donderdag niet op mijn werk mocht komen, Ja, toen wist ik dat er iets ging komen." Dat 'iets' was een superdeluxe witte limousine die de Poeldijker trakteerde op een rondje Westland voordat hij op de zaak werd afgeleverd. "Dat was super om mee te maken. Ja, normaal rij ik wat kleiners", glimlacht hij. Nico is al 40 jaar in dienst bij Prins Maasdijk als buitendienst monteur. "Ik rijd met mijn bus alle klanten in binnen- en buitenland af om service en onderhoud te plegen aan onze machines. Ik ben ook een poos chef werkplaats geweest. Daar kwam wat meer kantoorwerk bij kijken. Ook leuk, maar ik vind het het leukste om met mijn handen te werken!" Over twee jaar bereikt Nico de pensioengerechtigde leeftijd. "Ik denk dat het dan wel wat rustiger aan te gaan doen, maar ik hoop dat ik wel nog een paar dagen in de week bij Prins aan kan blijven. Nee, thuiszitten is niets voor mij. Dan gaan ze hier allemaal werk voor me verzinnen!" besluit Nico lachend.

Tim kwam als 16-jarige jongen binnen bij Prins Maasdijk. Zijn vader, die ook al jaren bij het Maasdijkse bedrijf werkt, had Tim aan een stageplek geholpen. "Dat beviel me ze goed dat ik daarna ging werken en leren bij Prins Maasdijk. Vier dagen bij Prins aan de slag en één dag naar school. Na die opleiding ben ik altijd bij Prins gebleven", vertelt Tim (28). "Ik ben begonnen met bankwerk en lassen en ben nu manager constructie en nieuwbouw. Ja, ik heb hier echt de kans gekregen om te groeien. Prins Maasdijk is een heel open bedrijf waar ze goed voor hun mensen zorgen. Daarom plak ik er wat mij betreft nog een heleboel jaren aan vast. Toen ik hoorde dat Nico 40 jaar bij de zaak was, zei ik gelijk 'Dan ga ik voor de 50!', haha."