noodstroomaggregaat parkeergarage Lammermarkt Leiden

Leiden
25 augustus 2016

In het centrum van Leiden wordt op dit moment de diepste parkeergarage van Nederland gerealiseerd. Parkeergarage Lammermarkt wordt gemaakt in een grote cilinder, waarbij alle vloeren ruimtelijk met elkaar verbonden zijn. De parkeergarage wordt gebouwd door de ‘Combinatie Parkeergarages Leiden’, bestaande uit de bouwbedrijven Dura Vermeer en BESIX Nederland. SPIE Building Systems is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie.

Levering van de NSA
Na een lange periode van voorbereiding heeft Prins Maasdijk op 17 juni 2016 de opdracht gekregen voor het leveren, plaatsen, installeren en in bedrijf stellen van een 400 kVA noodstroomaggregaat (NSA). De NSA is geassembleerd door Inmesol en voorzien van een Iveco motor en Mecc Alte generator. Ten behoeve van de gewenste 24-uurs autonomie is de set uitgevoerd met een 1.655 liter tank. De besturing van de NSA wordt geregeld via een intelligent managementsysteem van Deep Sea. De DSE8620 module is geschikt voor diverse mogelijkheden, waaronder het automatisch overnemen bij een netonderbreking, het parallel draaien met het net en no-break return optie, waardoor er teruggeschakeld kan worden zonder onderbreking van de apparatuur.

Plaatsing van de NSA
Op 24 augustus is de NSA in samenwerking met Jeroen Immerzeel Kraanverhuur geplaatst. De NSA is doormiddel van een autolaadkraan geladen en getransporteerd naar Leiden. Op de Lammermarkt te Leiden is door middel van een 120 tons weg-terreinkraan de NSA op 30 meter vanaf de wagen geplaatst. De plaatsing vereiste nauwkeurigheid, omdat de NSA tussen een reeds geplaatste funderingsconstructie moest zakken. Na het zakken van de NSA werd deze op de gewenste locatie begeleid en definitief geplaatst.

Luchtvoorziening, installatie en in bedrijfstellen
Na het plaatsen is de luchtvoorziening ten behoeve van de NSA ingemeten. Wanneer de productie en plaatsing van de luchtvoorziening gereed is, volgt de elektrotechnische installatie door SPIE en daarna de in bedrijfstelling door Prins Maasdijk.

Bezoek voor meer informatie over dit project: www.lammermarktleiden.nl