Tien Prins Tigers onderweg naar Prins Forklifts UK

Maasdijk
10 augustus 2016

Op 15 juli opende Prins Forklifts in het Verenigd Koningrijk haar deuren voor klanten en belangstellenden om nader kennis te maken.

Het Britse blad South East Farmer, bedoeld voor de agrarische sector, kreeg ook lucht van het nieuws en journalist Malcolm Triggs schreef in een artikel over de totstandkoming en verdere plannen

De in Nederland gemodificeerde machines ondergaan meer veranderingen dan enkel een andere kleur en een nieuw logo. Door de aanpassingen hebben de trucks een betere bodemvrijheid en bredere banden waardoor ze het gebaande pad kunnen verlaten en in een boomgaard bruikbaar zijn om fruit op te halen, daar waar een traditionele heftruck het af laat weten.

"Zolang het redelijk droog is kan de Prins Tiger zelfs over een geploegd veld rijden. De tweewiel aangedreven trucks zijn licht en compact met een veel betere draaicirkel dan je normaal zou verwachten", aldus Mark Dorman, managing director van Prins Forklifts. "Het is de unieke combinatie die de trucks ideaal maakt voor gebruik in de landbouw".

De standaard mast van de Prins Tiger geeft ook een veel beter zicht in vergelijking met de conventionele masten, terwijl een hydraulische schokdemper aan de mast kan worden toegevoegd om de ergste klappen op te vangen.

De schokdemper is één van de dingen die werd toegevoegd aan machines die werden verkocht aan AC Goatham & Son voor gebruik in hun nieuwe boomgaard. "Het zorgt er voor dat de appels niet in appelsap veranderen tijdens het transport van boomgaard naar pakhuis", aldus Mark.

Om aan de grote vraag vanuit het Engelse Kent te kunnen voldoen maakt de afdeling Constructie en Nieuwbouw van Prins Maasdijk aan de Tuindersweg overuren. Gisteren vertrokken tien gloednieuwe Prins Tiger vorkheftrucks het terrein met bestemming Prins Forklifts UK Ltd in Lympne.

(lees het volledige artikel van Malcolm Triggs: klik hier).