Vervanging noodstroomvoorziening Westland Infra

Poeldijk
12 januari 2016

Op 24 maart 2015 werd een aanvraag uitgegeven door Westland Infra, de netbeheerder voor elektriciteit van het Westland en Midden-Delfland en meetbedrijf voor heel Nederland. De aanvraag is uitgegeven, omdat de huidige noodstroom installatie vervangen moest worden. De noodstroomvoorziening werd verzorgd door een Warmte-krachtkoppeling (kortweg: WKK).

Het betrof een groot project waarbij niet alleen de WKK vervangen moest worden, maar ook de schakelkasten, luchtvoorziening en bijbehorende installatie. Na een vergelijk door Westland Infra van de offertes op basis van ervaring, prijs, kwaliteit, vakbekwaamheid en levertijd scoorde uiteindelijk Prins Maasdijk als beste en werd de opdracht op 27 juli 2015 gegund.

Het project startte zaterdag 12 december 2015 op locatie bij Westland Infra te Poeldijk. De huidige WKK is in één dag losgekoppeld. Na het loskoppelen van de WKK is direct overgegaan op een tijdelijke noodstroomvoorziening, zodat er een voorziening was bij een eventuele netuitval.

Westland Infra heeft gekozen voor een 400 kVA Inmesol diesel noodstroomaggregaat voorzien van een Iveco motor, Mecc Alte generator en een 1.655 liter brandstoftank geschikt voor 24 uur autonomie. De besturing wordt geregeld via een intelligent managementsysteem waardoor er diverse mogelijkheden zijn, waaronder het automatisch overnemen van het net bij een onderbreking, het parallel draaien met het net en een no-break return optie.