UniCarriers en Lafis trucks voor Fruity Line

Ochten
8 december 2015

Fruity Line uit het Gelderse Ochten is producent van versgeperste groente- en fruit-sappen en smoothies. Per dag perst en pureert Fruit Line tienduizenden kilo’s groenten en fruit. De verse sappen worden zowel als eigen merk als onder private label geleverd en vinden hun weg naar (air)catering, horecagroothandels, foodservice, out of home en de georganiseerde retail.

Gedurende het productieproces wordt er gebruik gemaakt van speciale kunststof kratten. Voor dit interne transport mocht Prins Maasdijk in november een Lafis LPS electropallettruck leveren met een vorkbreedte van 685 mm en een vorklengte van 1180 mm. Deze compacte stapelaar in zijn klasse is voorzien van een 250 Ah wisselbatterij.

De electropallettrucks van de intern transportvloot bij Fruit Line zijn eveneens voorzien van een 250 Ah batterij, zodat het uitwisselen geen enkel probleem vormt in deze complete serie Lafis machines.

Prins Maasdijk mocht eveneens een UniCarriers vorkheftruck afleveren in Ochten. In samenwerking met Midac - de huisleverancier van Prins Maasdijk op het gebied van batterijen - is de heftruck voorzien van een uniek batterijwisselsysteem met 625 Ah batterijen.

De truck kan hierdoor maximaal worden ingezet en gedurende de productie is er aan batterijcapaciteit geen gebrek. Prins Maasdijk dankt Fruity Line voor de opdracht en wenst de producent veel succes met de jongste telgen van de interne transportvloot.