Kubota dieselmotoren basis voor Benzine en Gasmotoren

Maasdijk
9 september 2015

Kubota heeft naast de range dieselmotoren ook een uitgebreide range benzine-, lpg- en aardgasmotoren beschikbaar. De meeste motoren uit deze range zijn beschikbaar als benzine, lpg of aardgas uitvoering of in de combinatie benzine / lpg

De motoren van de WG en DF serie zijn gemaakt op basis van de industrie dieselmotoren en leveren een hoog koppel, zijn trillingsarm, stil en bieden de betrouwbaarheid die u gewend bent van Kubota.

De nieuwste gasmotoren uit de WG-serie zijn een mooi alternatief voor de stage 3B / Tier 4 dieselmotoren, zeker als het om één enkele machine gaat.

Het voordeel van gasmotoren is dat deze een veel schonere emissie hebben dan dieselmotoren. Steeds vaker moeten machines die binnen gebruikt worden voldoen aan strengere emissie-eisen dit in verband met de gezondheidrisico’s van de roetdeeltjes die dieselmotoren uitstoten. Een voorbeeld van machines die binnen gebruikt worden zijn veegmachines, vlindermachines, gewasverzorgingsmachines en heftrucks.

De WG / DF serie bestaat uit motoren van 18 tm 70 kW de DF-serie zijn 3 cilinder motoren en de WG-serie zijn 4 cilinder motoren.

Het voordeel van de WG / DF motoren is dat ze afgeleid zijn van bestaande dieselmotoren waardoor ombouw van een bestaande machine makkelijker wordt. Zo heeft de WG1605 de basis van de V1505 dieselmotor en is de WG2503 gelijk aan de basis van de V2403-M dieselmotor.

Eind 2015 zal er ook een WG3800 beschikbaar zijn, gelijk aan de basis van de V3800-DI-T dieselmotor. Nog een voordeel hiervan is dat veel opties die op de dieselmotoren gebruikt worden ook op de WG en DF motoren gebruikt worden. Wilt u meer weten kijk dan op onze website bij ons motorenoverzicht of neem contact op met de afdeling motoren van Prins Maasdijk.

Ook kunt u bij ons in de showroom een draaiend demo model van de WG1605 komen bekijken.